shakes boothuis

Shakes

Shakes worden gekliefd waardoor de zichtzijde een veel ruwer uiterlijk heeft dan de shingles. De meest gebruikte shake wordt na het klieven nog taps doorgezaagd, dit heet dan een 'handsplit resawn' shake. Door het klieven wordt de nerf van het hout minder beschadigd als bij het zagen van shingles. De gekliefde zijde is in het zicht en daardoor is de kwaliteit van een shake dak in principe hoger.

Er zijn ook tweezijdig gezaagde shakes. Eigenlijk komt dit neer op een dikke shingle van maximaal 22mm dik!

Shakes worden meestal gelegd in combinatie met interlayment. Dit betekend dat het geen drie laags houten dak is, maar een twee laags houten dak en een derde waterdichte laag van gebitumeerd vilt. Dit vilt zorgt ervoor dat het dak waterdicht is, ook bij bijvoorbeeld stuifsneeuw wat door de grove naden van de shakes naar binnen geblazen kan worden. Voor het zelf aanbrengen van de shakes kunt u de online handleiding raadplegen.

De shakes zijn er in twee verschillende lengte maten 18 inch en 24 inch.
Shakes worden standaard geleverd met een gemiddelde dikte van ½ inch, dit is ongeveer 12,7mm. Shakes worden ook aangeboden in de heavy ¾ inch wat gemiddeld 19mm dik is.

De kwaliteit wordt net als bij shingles aangeduid met een kleurcode maar er is wel een afwijking ten opzichte van de shingles. Blue label shakes zijn er in namelijk in twee verschillende kwaliteiten. De Blue Label No1 grade en de Blue Label Premium grade. Deze laatste is van de hoogste kwaliteit.

De shakes worden verkocht per bundel. In onze basisprijslijst staat een tabel waarmee u zelf kunt uitrekenen hoeveel bundels u nodig heeft voor de oppervlakte van uw project. Vindt u dit lastig of heeft u een gecompliceerd dak, dan doen wij dit graag voor u.

De nokken en hoeken worden afgewerkt met nok en hoekshakes.

Blue label Premium grade

 • Kernhout
 • 100% rechte nerf
 • Geen knoesten of defecten.

  Voor daken gevels vaar een hoge kwaliteit en lange levensduur gewenst is.

bestellen

Blue label No1 grade

 • Kernhout
 • Tot 20% kromme nerf toegestaan per bundel

  Voor daken en gevels waar een iets ruwere uitstraling gewenst is.

bestellen

Yellow cedar Premium grade

 • Kernhout
 • 100 % rechte nerf
 • Geen knoesten of defecten(onderste 5 rijen gekliefd, daarboven tweezijdig gezaagde shakes. Allebei uitgevoerd met afgeschuinde onderzijde)
  Shakes voor daken gevels van zeer hoge kwaliteit en lange levensduur.

bestellen