singles-redcedar

Behandeling

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk op de red cedar shingles en shakes.

Beits of olie
Shingles en shakes kunnen vooraf behandeld worden met een olie of beits op kleur. Dit geeft bijvoorbeeld een gevel een unieke uitstraling. Vooral de speciale gevelshingles R&R worden vaak vooraf behandeld. Eerst gaan de shingles in een droogkamer waar onder druk het vocht uit het hout wordt gehaald. Daarna gaan de shingles shingles door een bad met olie of beits waardoor ze compleet rondom behandeld zijn.
Zie voor meer info de brochure op de downloadpagina.

Verduurzaming
Het red cedar hout heeft van nature een zeer hoge weerstand tegen rotting. Toch kan het soms gewenst zijn een nóg hogere duurzaamheid te creëren door de shingles te behandelen met een verduurzamingsmiddel. De levensduur van het hout zal hier ongeveer 20% mee toenemen. Ook hout wat behandeld is zal nog langzaam van kleur veranderen. Er zijn momenteel twee kleuren van het verduurzamingsmiddel, het bekende lichtgroene middel en een donker middel. Na verloop van tijd zullen de behandelde shingles en shakes de normale grijze kleur krijgen.

De Linker bovenhoek van de gevel op de foto is behandeld met het donkere impregneermiddel.

Brandvertrager
Er kan vanuit regelgeving geëist worden dat de shingles of shakes behandeld moeten zijn met een brandwerend middel. Een brandwerend middel vooraf onder druk aanbrengen geeft het beste resultaat. Het middel zal tot diep in het hout doordringen waardoor er het minimaal 10 jaar gegarandeerd is.

Anti algen
Na verloop van tijd zal er op de shingles, net zo als alle materialen die in de buitenlucht staan, een groene uitslag ontstaan. Deze algen en atmosferische aanslag is te verwijderen met een speciale algen verwijderaar. Het middel is gemakkelijk met een sproeier aan te brengen waarna het door zonlicht zijn werk gaat doen. Na behandeling zal het dak langer schoon blijven.
U vindt deze algenverwijderaar, wat speciaal is ontwikkeld voor zachte materialen, in onze catalogus.

Rechterzijde van het dakje is behandeld, linkerzijde niet.

Vochtwerend
Behandeling met nano techniek.

Info volgt